Menu

MatriX Methode Coaching

Ieder mens ziet, hoort, voelt en denkt. En iedereen doet dat op zijn/haar eigen manier, dit zijn de individuele, interne strategieën van mensen die ze zelf bedenken en installeren om iets te doen en te ervaren. Als deze strategieën niet goed werken kunnen er problemen ontstaan. Om deze problemen aan te pakken kijken we samen naar de beleving ervan. Want alleen aan de beleving in het nu kunnen we dingen veranderen/verbeteren. Hier gaan we vervolgens mee aan de slag. Het effect is direct voelbaar!

MatriX Methode Coaching en werk

Voor het zo goed mogelijk begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer biedt MatriXcoaching vele mogelijkheden. Werknemers leren naar hun eigen informatieverwerking te kijken, kunnen hier structuur in aanbrengen, lossen eventuele angsten en/of blokkades op. Een beter zelfmanagement, effectievere communicatie en goed in je vel zitten zorgen voor een betere werksfeer en doelgericht teamwerk. Ook heeft onderzoek aangetoond dat coaching preventief en ondersteunend werkt bij ziekteverzuim en leidt tot minder stress op de werkvloer en privé. Zo kan een burn-out met deze manier van coachen worden voorkomen of effectief behandeld worden.

Coaching is inmiddels een begrip in veel organisaties als ook in het persoonlijk leven van mensen. Steeds duidelijker wordt dat de winst in een organisatie ligt in de investering in de mensen en hun persoonlijke ontwikkeling. Daar willen we graag aan bijdragen.

MatriX Methode Coaching en leren

Inzicht krijgen in je eigen informatieverwerking is een goede basis om te beslissen welke strategieën voor jou werken en welke minder handig zijn. Als je weet wat er in je hoofd omgaat en waar je alle informatie opslaat dan kun je makkelijker nieuwe dingen onthouden. MatriXcoaching helpt om die basis te leggen zodat je zelf kunt gaan mindmappen. Dit bespaart veel tijd en maakt leren weer leuker!

Resultaten MatriX Methode Coaching

 • Betere prestaties
 • Opgeruimd hoofd
 • Beter slapen
 • Betere concentratie
 • Weer kunnen genieten
 • Het gevoel hebben weer adem te kunnen halen
 • Met plezier naar werk of school gaan
 • Op eigen wijze je kracht, kwaliteiten en potentieel benutten om een probleem op te lossen
 • Effectiever communiceren
 • Mindmappen

Referentie van onze klant

via: Allebedrijvenindoetinchem.nl
“Jeroen heeft ons op weg geholpen met de verwerking van de Monstertruckramp in Haaksbergen. Geen therapie, geen diepgaande gesprekken of abracadabra. Via een ogenschijnlijke simpele methode baas over je eigen gedachten worden. Zowel mijn zoon als ik zelf hebben hier veel baat bij!”
Cijfer: 10,0

Bekijk alle referenties

Erik Sierhuis
Omschrijving Matrix Methode Coaching
 • Je hoofd leren opruimen
 • Hoe neem jij nieuwe informatie op, hoe verwerk jij deze informatie en waar sla je het op
 • Hulp bij het zelf oplossen van problemen of blokkades
 • Hoe zitten jouw interne strategieën in elkaar
 • Leren neutraliseren van negatieve emoties
 • Leren vervangen van strategieën die niet werken

Vormgeving MatriX Methode Coaching

Kennis werkt het best in combinatie met het direct toepassen in de praktijk. Daarbij gaan we altijd uit van de kennis die mensen zelf hebben en inbrengen. En spreken wij niet van goed of fout! Door opvoeding, omstandigheden, trauma’s ontwikkelt elk mens zijn eigen innerlijke strategieën. Het zijn dan ook deze interne strategieën die in sommige situaties niet handig werken en voor problemen zorgen.

De coaches van Act in Move kunnen, met behulp van deze methode, helpen persoonlijke kwaliteiten bloot te leggen en te ontwikkelen die ten goede komen aan een organisatie of aan persoonlijke doeleinden. Hun kracht ligt in het kunnen stellen van de juiste vragen, spiegelen op een gelijkwaardige manier en confrontaties aan te gaan die leiden tot een goede, evenwichtige reflectie van de eigen persoon. Een sterk analytisch vermogen en een scherp oog voor detail maakt dat de coaching snel en gericht in ontwikkelpunten resulteert.

Voor wie is MatriX Methode Coaching

Heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld: een vol hoofd, burn-out, angsten, blokkades, onzekerheden, nare herinneringen, PTSS, faalangst, boosheid? Of heb je problemen, wil je daar liever niet over praten maar wil je wel van dat nare gevoel of die vervelende gedachtes af? De MatriXmethode gaat niet eindeloos op zoek naar de oorzaak van een probleem, maar werkt effectief en praktisch aan een oplossing. Iedereen kan gecoacht worden met de MatriXmethode: kinderen, jongeren, studenten en volwassenen.

Coachingstraject

Het coachingstraject is afhankelijk van de hulpvraag. Bij enkelvoudige problematiek zijn meestal 1 tot 3 consulten nodig om de hulpvraag effectief op te lossen. Een consult duurt 1,5 uur á 2 uur. Bij meervoudige problematiek zoals burn-out leert de ervaring dat een traject van 5 consulten van 2 uur het meest effectief is.

Als je weet hoe het werkt kun je de methode zelf toepassen!

Wilt u meer weten over MatriX Methode Coaching?

Wilt u meer weten over wat Act In Move voor uw organisatie kan betekenen?
Bel ons op 085-7600435.

SCROLL VERDER
SCROLL VERDER