Menu

Omgaan met emoties en agressie

Emoties begrijpen we, agressie begrenzen we

Wanneer jouw organisatie regelmatig contact heeft met cliënten, burgers of klanten, kan het zijn dat medewerkers worden geconfronteerd met heftige emoties. Soms zelfs met agressie. Hoogoplopende emoties zijn een fenomeen waar we steeds vaker mee te maken krijgen. De impact ervan kan groot zijn. Het is van belang dat jouw medewerkers hier goed voorbereid op zijn en professioneel kunnen handelen. Wij helpen hen, via effectieve communicatie, professioneel om te gaan met emotionele en agressieve reacties.

 

 

Resultaat

Na afloop van deze training:

 • Ben je in staat je eigen emoties te beheersen maar ook duidelijke grenzen te stellen
 • Kun je effectief reageren op uitdagend en agressief gedrag door de-escalerend te handelen
 • Ben je in staat assertief, helder en respectvol te reageren, zelfs in de meest intense gesprekken
 • Kun je op een empathische manier omgaan met klachten en ontevredenheid
 • Ben je in staat om verantwoord met stressvolle situaties om te gaan

Programma

Het onderstaande programma bevat een aantal standaard thema’s. Als specialist in maatwerk trainingen – zowel op trainingslocatie als incompany – passen we de inhoud graag aan op basis van jouw specifieke praktijksituatie en leerbehoeften.

Situaties inschatten

 • Versterk je vermogen om duidelijk grenzen te stellen & ze te bewaken.
 • Leer assertief reageren bij oplopende spanningen.

Hoe ga je om met hoogoplopende emoties en agressie?

 • Beheersen van eigen emoties, tactisch reageren en de controle binnen het gesprek behouden.
 • Effectieve communicatiestrategieën om helder en respectvol te kunnen blijven reageren.
 • De-escalatievaardigheden om spanning, stress en agressie te verminderen.
 • Op een empathische manier omgaan met klachten en ontevredenheid.

Handelen na emotionele en agressieve situaties

 • Zelfzorg en stressbeheer: ontwikkel effectieve methoden voor zelfzorg om met de uitdagingen van heftige gesprekken om te gaan en stress op het werk te verminderen.

Investering

Deze eendaagse maatwerktraining Omgaan met emoties en agressie kan op onze trainingslocatie of in-company worden verzorgd. De training kan individueel worden gegeven of als groepstraining. We gaan hierover graag met je in overleg. Afhankelijk van jouw wensen maken wij een offerte op maat.

Werkwijze

Om deze training af te stemmen op jouw eigen, specifieke praktijksituatie zal er een intakegesprek plaatsvinden met een van onze deskundige trainers. Bovendien krijgt iedere deelnemer voor aanvang van de training een intakeformulier om de persoonlijke doelen te verwerken in de training.

De training Omgaan met emoties en agressie wordt interactief vormgegeven met een goede afwisseling van theorie en actieve oefeningen. De theorie wordt hierbij vertaald zodat de toepassing in de praktijk direct duidelijk is.

Het oefenen met onze ervaren trainingsacteur geeft hier een verdieping aan. In veilige setting wordt duidelijk welk effect het gedrag van de deelnemer heeft op de ander en hoe dit mogelijk effectiever kan worden ingezet.

’Toch goed om zelf gedaan te hebben. Je kunt het wel weten maar om het werkelijk in te zetten in een gesprek is toch wat anders’.

SCROLL VERDER
SCROLL VERDER