William Lengton

Jeroen Woesthuis kwam ik voor het eerst tegen als trainingsacteur. Er was onmiddellijk een mooie klik. Een man met heel veel levenservaring die de deelnemers op voortreffelijke en respectvolle wijze feedback gaf. De trainees voelden zich onmiddellijk op hun gemak bij Jeroen, met name door zijn volledig open houding en zijn oprechte interesse.

Inmiddels heeft Jeroen zijn activiteiten verlegd naar het trainerschap. Zelden heb ik een trainer meegemaakt die zo gedreven is als Jeroen. Hij zorgt ervoor dat hij zich uitstekend voorbereid, waardoor hij een goed beeld krijgt van de opdracht (wat wil de klant nu precies bereiken), de trainees (wat wil de trainee aan het einde van de training bereikt hebben) en welke werkvormen er gebruikt gaan worden. Daarnaast staat Jeroen boven de stof waardoor hij de trainees beter kan faciliteren om hun doel te bereiken.

Het mooie van de manier van trainen van Jeroen is, dat hij de trainees oprecht het gevoel geeft dat zij centraal staan in de training, het draait om hen, zij zijn belangrijk. Door zijn enorme inlevingsvermogen creëert Jeroen een sfeer waarbij de trainees zich onmiddellijk veilig voelen en hem volledig vertrouwen, waardoor zij zich heel makkelijk kwetsbaar durven op te stellen en daardoor snel veel leren.

Hoewel Jeroen confronterend is in zijn manier van trainen, wordt dat zelden zo ervaren. De wijze waarop Jeroen constructive feedback geeft, wordt door de trainees onmiddellijk opgepakt als leermoment. Hij geeft de trainee de ruimte om kwetsbaar te zijn en daarvan te leren. Bovendien, omdat Jeroen zich altijd zo goed voorbereid, staat er ook iemand… en dat geeft de trainees vertrouwen.

Een bijzondere kwaliteit van Jeroen is dat hij regelmatig op subtiele wijze een kwinkslag maakt wanneer dat in de training nodig is. Eén van de trainingen waarin Jeroen excelleert is de zogenaamde Agressietraining. Het is duidelijk dat daar de spanning voor de trainees behoorlijk kan oplopen. Jeroen voelt dan feilloos aan en wanneer de boog iets te gespannen dreigt te worden, zorgt hij er voor dat de trainees bulderend van het lachen een intens onderdeel afronden.

Kortom, een zeer betrouwbare trainer die garant staat voor succes!

William Lengton
Directeur Academy For Inspirational Leadership