Yoga

Terug naar jezelf met Yoga lessen van Act in Move

Van buitenaf krijgen we continu impulsen en prikkels. Maar deze afleidingen zijn tijdelijk en veranderen van dag tot dag, van uur tot uur, van minuut tot minuut. Doordat de wereld om ons heen zo snel is en continu onderhevig is aan verandering vergeten we te vaak om even stil te staan om tot zelfreflectie te kunnen komen. Even niet rennen en vliegen, maar ons terugtrekken en de stilte opzoeken in ons zelf. Hierdoor ontstaat ruimte om verbinding te maken met je kern, je intuïtie, je vriendelijkheid en kalmte. Het beste uit jezelf halen kost tijd en toewijding. Maar hoe langer je aan yoga doet hoe meer resultaat. Pluk de vruchten van yoga, het geeft voldoening en meer betekenis aan je leven! Wil je meer informatie? Bel Cindy op 06-44081218.

Ga naar website: Act in Move Yogiclub
Lesdag Tijden
Maandag Ochtendles 08:45 – 10:00
Kinderyoga 14:45 – 15:45
Kinderyoga 16:00 – 17:00
  Avondles 19:00 – 20:15
  Avondles 20:30 – 21:45
Dinsdag Avondles 19:00 – 20:15
  Avondles 20:30 – 21:45
Woensdag Ochtendles 08:45 – 10:00
  Avondles 19:00 – 20:15
  Avondles 20:30 – 21:45
Donderdag Avondles 19:00 – 20:15
  Avondles 20:30 – 21:45
Vrijdag Ochtendles 08:45 – 10:00
  Ochtendles 10:30 – 11:45

Yogastijlen:

Klassieke Hatha Yoga lessen

Klassieke Hatha Yoga is het afwisselen van inspanning (Ha=zon) en ontspanning (Tha=maan) om lichaam en geest in balans te brengen. De les bestaat uit een harmonieus geheel van oefeningen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama’s) en meditatie. Er zijn ook krachtige, dynamische oefeningen. De Klassieke Hatha Yoga les wordt afgerond met een totale diepe ontspanning. Hatha Yoga vermindert stress en heeft een zeer gunstig effect op het zenuwstelsel, gewrichten, klieren en organen. Het brengt de geest tot rust en zorgt voor nieuwe energie.

Yin Yoga lessen

Yin Yoga wint in Nederland snel aan bekendheid. De houdingen die je bij deze vorm van Yoga aanneemt worden langer vastgehouden (3-5 min.). Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. De grote spieren krijgen hierdoor tijd om te ontspannen, waardoor je naar diepere lagen van je bindweefsel, botten en gewrichten gaat. De oefeningen bij Yin Yoga rekken dieperliggende spieren, maken het bekkengebied los en werken door op drukpunten en energiebanen.

Doordat je lang in dezelfde houding blijft tijdens de yoga lessen (tussen de 2 en 5 minuten) wordt het bindweefsel opgerekt en ontstaat er meer mobiliteit in je gewrichten. De houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend.
Als je je spieren zoveel mogelijk probeert te ontspannen, is het een kwestie van overgave zodat alles in je steeds iets kalmer wordt. Doordat je lang in de houdingen blijft heb je de tijd om je mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten. Yin is geen restoratieve yoga maar de houdingen hebben wel een zeer kalmerend, meditatief effect op lichaam en geest.

Easy Flow Yoga lessen

Easy Flow Yoga is een zachte vorm van Power Yoga lessen. Het bestaat uit een ’flow’ van oefeningen waarin de yogaoefeningen bewegend worden uitgevoerd. Het streven is het laten stromen van energie en het versterken van de fysieke conditie en de geest. Het rustige tempo stelt ons in staat om  de diepe ademhaling (ujjayi) en de beweging van ons lichaam nauw te verbinden. Het bewegen op het ritme van de ademhaling creëert een diep bewustzijn van ons lichaam en van wat er zich erin afspeelt. De focus van de ademhaling brengt je in het NU zodat er minder ruimte is om na te denken. Het denken komt tot rust en je wordt rustiger van binnen.

Mindfulness

Mindfulness is het ontwikkelen van aandacht. Waar je aandacht is, daar ben jij. Aandachtig zijn zonder te oordelen, zonder te analyseren, zonder verwachtingen in het hier en nu. Het is een open, liefdevolle houding ten aanzien van alle mentale en fysieke verschijnselen die zich aandienen in ons leven. Door de yogalessen heen zullen mindfulness oefeningen aangeboden worden. Daarnaast zullen er ook inzichtmeditaties aan bod komen. Je leert daarmee vrede met jezelf te sluiten en te oefenen in heldere aandacht met als resultaat een intuïtief begrijpen van wie, wat en hoe we werkelijk zijn.

Wil je meer informatie over de yoga lessen? Bel Cindy op 06-44081218.